wijnbar viqh haarlem thuis wijnproeverij voorjaar

Komt er een tweede editie van de VIQH Thuisproeverij?

VIQH thuisproeverij: Zien we u bij de tweede editie?

We zijn blij verrast door het aantal aanmeldingen voor de 1e editie van VIQH’s online wijnproeverij! Iedereen die mee doet bedankt! We merken dat onze gasten het erg belangrijk vinden om de lokale winkeliers en horeca te steunen, dat is fantastisch om te zien.

We zijn de hele week druk bezig geweest met alle voorbereidingen. Hoe gaan we het verpakken, waar gaan we bepaalde dingen inkopen? Hoe gaan we het versturen voor aanvragen buiten Haarlem?

De wijn was geen probleem, dat is voor ons dagelijkse kost. De andere dingen waren soms nog wel een uitdaging, maar dat maakte het eigenlijk alleen maar leuker om te doen, en we zijn trots op het resultaat. Ook hebben we proefgedraaid met verschillende streaming’s diensten.

We kregen vaak de vraag of de deelnemers elkaar ook konden zien tijdens de VIQH Thuisproeverij. Daar hadden we in de eerste instantie helemaal niet over nagedacht en dat kon ook niet. We hebben daarom besloten om ‘uit te zenden’ via zoom, zodat dat wel kan. Het is natuurlijk veel gezelliger op die manier, in deze tijd mist toch iedereen zijn sociale contacten.

We laten het zoom account na de VIQH Thuisproeverij nog open zodat er, voor wie dat wil, nog na-geborreld kan worden.

Het is mooi om te zien hoe gezamenlijke interesses mensen kunnen verbinden, en wij vinden het ontzettend leuk om dit de komende periode elke week te doen!

De 2e editie van de VIQH thuisproeverij staat ook al in de agenda! Deze vindt plaats op zondag 12 april aanstaande. Informatie hierover leest u onderaan deze blog.

wijnbar viqh thuisproeverij online wijnboxen
wijnbar viqh thuisproeverij online wijnboxen

Wat schenken wij tijdens de tweede editie van de VIQH Thuisproeverij?

Op zondag 12 april zullen wij onder andere de volgende wijnen schenken:

Tempranillo Blanco

De Tempranillo Blanco is een mutatie van de Tempranillo, deze werd bij toeval ontdekt door een wijnboer die niet begreep waardoor er witte druiven in zijn wijngaard vol ‘blauwe’ Tempranillo  druiven stonden. Deze druiven zijn toen getest en bleken 100% hetzelfde DNA te hebben als de ‘blauwe’ Tempranillo.

Pinot Grigio

Ook wel bekend als Pinot Gris, is een blauwgrijze of soms bruin roze druif. Het sap van de druiven is wel wit, daarom zie je veel witte Pinot Grigio’s. Als ze de schilletjes van de druif kort mee laten vergisten dan wordt de wijn donkerder en roze van kleur, dezelfde kleur als rosé.

wijnbar viqh thuisproeverij voorjaarswijnen
wijnbar viqh thuisproeverij voorjaarswijnen

Hoe werkt de VIQH Thuisproeverij

1. Meld u aan via info@viqhaanhuis.nl
Via de mail ontvangt u alle informatie die u nodig heeft om deel te nemen aan de proeverij.

2. Haal zondag 12 april de wijnen op bij wijnbar VIQH (evt. verzending buiten Haarlem ook mogelijk)

3. Start de livestream

4. Geniet van de wijnen

Liever proosten bij VIQH? Bestel dan hier uw cadeaubon! Bekijk ook onze wijnboxen!

2e editie VIQH’s Online Wijnproeverij

Zondag 12 April

16:00 uur – 17:00 uur

De kosten voor online wijnproeverij zijn €22,50 per persoon en u zult 6 wijnen proeven.

Deel dit bericht:

Overige berichten