wijnbox zomerwijnen 2022 beaujolais prosecco godello wijnbar viqh wine2b

Dit zijn de wijnen voor de zomer van 2022

De zomer is vandaag officieel begonnen, reden om onze 6 zomer wijnen van dit jaar te presenteren. Met de temperaturen van afgelopen week hadden we absoluut niks te klagen en we hopen dat we nog veel meer van deze mooie zomerdagen zullen beleven. Massaal gaan we naar het strand, de terrassen stromen vol en dat allemaal onder het genot van een glas wijn. Voor in de volle zon of voor tijdens de zwoele zomeravonden, aan beide hebben wij gedacht bij het samenstellen van de zomerbox. Welke dat zijn? Dat lees je hieronder.

Een sprankelend begin van de zomer

De zomer is begonnen en dat vieren we uiteraard met een glaasje mousserende wijn. In het hart van de Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore gebied vinden vinden wij het wijnhuis Althea. Nu hoor ik jullie denken. Over dat wijnhuis heb ik ieder iets gelezen! Dat klopt inderdaad, in de Giro d’Italia box hebben wij de Chloé van Althea zitten. Voor de zomerwijnen is het de beurt aan haar broer Julian. Een heerlijke sprankelende Prosecco met mooie fruittonen die vanwege zijn smaak verschillende prijzen wint. Niet alleen de smaak van de wijn valt in de prijzen, ook het etiket! Het etiket van de wijn vertegenwoordigt het terroir waar de wijn groeit. De kronkelige vormen van de heuvels worden afgewisseld met de zon en niet geheel onbelangrijk, het wijnhuis waar de wijn geproduceerd wordt. Het kan niet anders dan dat dit het begin is van een sprankelende zomer!

wijnbox zomerwijnen 2022 althea julian prosecco wijnbar viqh wine2b
Om de zomer sprankelend te beginnen is de eerste zomerwijn de Althea Julian Prosecco

Deze wijn gaat Galicië wereldwijd op de kaart zetten!

Het wijnhuis Adegas Terrae bestaat pas sinds 2017. Maar mag zeker niet ontbreken in deze selectie van zomerwijnen. Dit jonge wijnhuis heeft als missie om de wijncultuur te verjongen en het te veranderen in een levende en open kunst, dit doen ze onder andere met de Godello. Het doel dat zij zichzelf meegegeven hebben is om het prestige van de Gilicische wijn in de wereld te verhogen. Hoe ze dit doen? Het begint bij de trots! Bij Adegas Terrae zijn ze ontzettend trots op de inheemse druivenrassen van Galicië. Galicië ligt in het Noordwesten van Spanje en staat bekend om zijn weelderige groene landschappen en de kustlijn die wordt doorkruist door talrijke riviermondingen. Daarnaast is de hoofdstad Santiago de Compostela ook wereldwijd bekend. Het zijn kleine percelen die met liefde verzorgd worden waar de Godello groeit. Dit is kenmerkend voor de kleine producenten in Galicië. Op de afbeelding hieronder zien jullie wat wij bedoelen met het kenmerkende landschap.

Pablo Estévez is de wijnmaker van Adegas Terrae hij is een van de meest prestigieuze oenologen in Spanje. Hij is nu voor het tweede achtereenvolgende jaar verkozen tot beste Oenoloog van Jonge Wijnen in Spanje. Hiermee moet het ze bij Adega Terrae toch wel lukken om de inheemse druivenrassen van Galicië wereldwijd op de kaart te zetten?! Kortom zorg dat de fruits des mer klaar staat en schenk een glas van deze Godello in en het genieten kan beginnen!

pepa porter godello wijnbox zomerwijnen 2022 wijnbar viqh wine2b
Hier groeien de Pepa Porter Godello druiven.

Jullie grote favoriet uit de wijnbar!

De volgende wijn in de wijnbox zomerwijnen is een wijn die door jullie massaal besteld wordt bij ons in de bar. Namelijk de KRET Pinot Grigio van het wijnhuis Valentino Butussi. Gaat er niet direct een belletje rinkelen? Dat is die witte wijn met het lichte koperkleurtje. De Pinot Grigio is die druif met de identiteitscrisis en weet hierdoor niet helemaal of het een blauwe of een groene druif wil zijn. Hierdoor verschillen de kleuren van de druiven van felgroen tot wat licht paars. Tijdens de fermentatie komen deze kleuren samen in de wijn waardoor er een lichte koperkleur ontstaat.

Rosé all day!

Bij de zomer gaan we ook massaal aan de rosé en dan natuurlijk vanuit de Provence. De mooie zachtroze kleur tovert direct een lach op het gezicht. Deze provence rosé is van Domaine de la Sanglière. Gelegen in de stad Bormes-Les-Mimosas (Mimosa’s raad ik trouwens ook aan deze zomer!) Een mooie bevoorrechte locatie binnen de Provence op slechts 600 meter van de Middellandse zee. Hierdoor wordt de wijngaard beschermd door de organisatie voor kustbescherming. Zo behouden ze het landelijke karakter van de Franse kust voor de huidige en de volgende generaties. Sinds de jaren ’80 maken ze hier op hoog niveau moderne wijnen die volmaakt passen in de traditie van de Cotes de Provence. De eerste oogst was in 1983. Waarbij François geholpen werd door zijn oudste zoon Remy. Die nu aan het roer staat. De speciaal geselecteerde druiven van deze cuvee zijn afkomstig van een aantal hoogwaardige wijngaarden in het hart van de Cotes de Provence. Deze rosé bestaat voor 65% uit Grenache, 30% Cinsault en 5% Syrah.  

wijnbox zomerwijnen 2022 beaujolais prosecco godello wijnbar viqh wine2b
Dit zijn de zomerwijnen van 2022

Een Frans/Italiaanse touch in Zuid-Afrika

De Italiaanse familie Bottega hebben de wortels van Idiom wines aangebracht in de Sir Lowry Pass in Stellenbosch. Met een ongeveer gelijke doelstelling als bij Adega Terrae gaan zij te werk. Zij willen namelijk een portfolio van prestige wijnen maken met een geheel eigen karakter die aansluiten bij de familiegeschiedenis. Zowel een Europese als een Zuid-Afrikaanse touch. De range omvat wijnen variërend van een Franse tot Italiaanse stijl. Deze Viognier heeft eerst een dag in de RVS-tanks kunnen vergisten, na deze dag wordt de fermentatie verplaatst naar de Frans eikenhoutenvaten. Na een rijping van 12 maanden in de eikenhoutenvaten wordt de wijn gefiltreerd en gebotteld. Dit resulteert in een elegante en romige wijn met een aanhoudende smaaksensatie van citroenmeringue en de typische bloemige tonen van de Viognier. Deze wijn is goed in te zetten bij vis en gevogelte van de Barbecue.

Een rode wijn in de zomer?!

Jazeker! Wij kiezen deze zomer voor de Gamay uit de Beaujolais. Waarom? Deze is ook heerlijk om gekoeld te drinken en heeft nog wat body om goed te combineren met het vlees van de barbecue. Deze Gamay groeit aan druivenstokken met een gemiddelde leeftijd van 70 jaar. Dit betekent een lagere opbrengst maar wel druiven met veel concentraat en smaak. De Beaujolais is een wijngebied met een zeer grote verscheidenheid in bodem, klimaat en hoogteverschillen. Hierdoor zijn er ook veel verschillende soorten smaken van bijvoorbeeld de frisse Beaujolais Primeur tot een zwaar hout gelagerde stijl. Deze wijn komt uit de appellatie Brouilly om precies te zijn op de beroemde wijnberg Pisse Vieille, een van de belangrijkste Beaujolais gemeentes. In dit bergklimaat worden de druiven allemaal met de hand geoogst. In de smaak herkennen we mooie volle tonen van rood fruit een zachte afdronk en een mooie aangename aardse ondertoon. Steek de barbecue maar aan, want deze wijn zal het vlees van de barbecue mooi aanvullen. 

zomerwijnen 2022 wijnbox wijnbar viqh strandwijn wine2b
Geniet op het strand van de zomerwijnen die wij voor u geselecteerd hebben.

Geniet thuis van deze zomerwijnen!

Deze wijnbox gevuld met 6 verschillende zomerwijnen bestel je gemakkelijk hier! Ontdek ook de andere wijnboxen die wij hebben samengesteld zoals bijvoorbeeld de wijnbox Giro d’Italia en met Rosé wijnen.

Deel dit bericht:

Overige berichten