online wijnproeverij wijnbar viqh haarlem computer wijn

Doet u mee met onze online wijnproeverij?

VIQH’s Online wijnproeverij

Nadat er besloten is om de Horeca te sluiten is iedereen in rep en roer. Het is een gekke situatie waarin iedereen probeert er het beste van te maken. Ondernemers gaan creatieve manieren bedenken om toch hun gasten te bereiken, daarnaast is de vraag om thuisbezorging en dergelijke natuurlijk ook groter geworden.

En zeg nou zelf, hoe leuk is het om in deze tijd toch te kunnen genieten van een maaltijd van uw favoriete restaurant of een pizza van de Italiaan om de hoek.

viqh aan huis online wijnproeverij wijnbar haarlem
viqh aan huis online wijnproeverij wijnbar haarlem

U wordt gemist!

Naast dat de horeca bezoekers het missen om op stap te gaan, missen wij onze gasten natuurlijk ook.. het vertellen over onze wijnen, proeverijen geven en gasten blij maken door het juiste glas aan te raden.

We zijn daarom al begonnen met de wijnboxen die te bestellen zijn voor thuis, maar dat was niet genoeg. Het is toch nog veel leuker om een professionele uitleg te krijgen (en te geven) over de wijn die u aan het drinken bent.

Daarom organiseren wij aanstaande zondag 5 april de eerste editie van VIQH’s online wijnproeverij! Hoe dat werkt? Dat leest u onderaan deze blog.

Om vast een klein tipje van de sluier op te lichten, hebben we wat leuke wijn weetjes over de wijnen die we gaan ‘schenken’ zondag.

albariño rias baixas online wijnproeverij viqh wijnbar haarlem
albariño rias baixas online wijnproeverij viqh wijnbar haarlem

Albariño

Albariño is de belangrijkste druif van de Rias Baixas, er is nog steeds een discussie gaande over de oorsprong van de druif, er word gezegd dat de Albariño afstamt van de riesling. De Spanjaarden zijn het absoluut niet eens met deze stelling, die overigens ook niet bewezen is.

In Portugal noemen ze deze druif Alvarinho

Pinot Noir

Pinot Noir is waarschijnlijk wel een van de meest bekendste druivenrassen in de wereld. De Pinot Noir doet het erg goed op kalkbodems, die je o.a. veel ziet in de campagne streek en is daardoor een belangrijke druif bij het maken van champagne.

Barbera

Barbera is de minder bekende druif uit de Piëmonte, Italië. Hij word vaak overschaduwd door de Nebbiolo druif die gebruikt word voor het maken van de wereldberoemde Barolo, maar Barbera is wel de meest aangeplante druif in Piëmonte.

Wat we belangrijk vinden bij de proeverijen dat iedereen er iets van opsteekt, daarom zorgen we ook bij de online proeverij voor de mogelijkheid om vragen te stellen.

We zouden het leuk vinden als je zondag 5 april bij onze online wijnproeverij ‘aanschuift’!

viqhs online wijnproeverij proosten barbera piemonte italie
viqhs online wijnproeverij proosten barbera piemonte italie

Hoe werkt VIQH’s online wijnproeverij

1. Meld u aan via info@viqhaanhuis.nl
Via de mail ontvangt u alle informatie die u nodig heeft om deel te nemen aan de proeverij.

2. Haal zondag 5 april de wijnen op bij wijnbar VIQH (evt. verzending buiten Haarlem ook mogelijk)

3. Start de livestream

4. Geniet van de wijnen

Liever proosten bij VIQH? Bestel dan hier uw cadeaubon!

1e editie VIQH’s Online Wijnproeverij

Zondag 5 April

15:00uur – 16:30uur

Deel dit bericht:

Overige berichten