cruijffiaanse wijnproeverij

Een gepersonaliseerde wijnproeverij: Cruijffiaanse wijnen

Een gepersonaliseerde wijnproeverij: Cruijffiaanse wijnen!

Vorige week hadden wij de eer om een compleet gepersonaliseerde wijnproeverij te organiseren voor de medewerkers van het Johan Cruyff College Amsterdam. Het schooljaar werd afgesloten met een unieke wijnproeverij die geheel in het teken stond van Johan Cruijff. Nu hoor ik u denken: heeft Johan Cruijff wijn gemaakt?! Nee dat niet, maar met zijn voetbal- en trainerscarrière konden wij een mooi rondje langs de (wijn)velden maken.

Fris aan de aftrap

Deze gepersonaliseerde wijnproeverij voor het Johan Cruijff College begonnen wij met een wijn vanuit Murcia. Ondanks het feit dat el Salvador hier nooit gespeeld heeft, had deze wijn wel degelijk iets te maken met Cruijff. Hij verbond namelijk zijn naam aan een golf resort in deze regio. Vanwege het wanbeleid binnen het management besloot hij het contract ook snel weer te ontbinden. Waar wel punten mee gescoord werden was de Verdejo uit Murcia, mede door de frisse aroma’s die de wijn heeft.

In de opstelling mocht een Nederlandse wijn niet ontbreken.

Het orakel van betondorp, zoals Johan Cruijff ook wel genoemd werd, heeft het grootste gedeelte van zijn carrière in Nederland doorgebracht. Daarom moest er natuurlijk een Nederlandse wijn in de basisopstelling staan. De zusters van Sint-Catharinadal, in het Brabantse Oosterhout, hebben een prachtige wijn gemaakt van de druiven Auxerrois, Pinot Gris en Pinot Blanc. Deze wijn misstaat absoluut niet bij de prachtige carrière van Johan Cruijff en hoorde dus zeker thuis in deze gepersonaliseerde wijnproeverij.

gepersonaliseerd wijnproeverij cruijffiaanse wijnen
gepersonaliseerd wijnproeverij cruijffiaanse wijnen

Een van de bekendste druiven van Spanje

Terug naar Spanje waar Johan Cruijff een mooie carrière had als voetballer bij FC Barcelona en als Bondscoach van Catalonië. Een van de bekendste druiven uit Spanje is de Tempranillo, deze kennen we dan vooral van de wat stevigere rode wijnen uit de Rioja. Maar omdat Cruijff toch net even anders was dan de rest kozen wij voor een andere variant van de Tempranillo. Namelijk een kruidige rosé.

Een hereniging in de Verenigde Staten

Na een aantal mislukte investeringen koos el Flaco ervoor om zijn carrière voort te zetten in de Verenigde Staten. Hier werd hij herenigt met Rinus Michels en Wim Suurbier. Waar Cruijff koos om te spelen in Los Angeles kozen wij voor een wijnhuis dat op slechts 2,5 uur rijden vanaf Los Angeles ligt. Wij kwamen uit bij het wijnhuis Kendall Jackson in Californië. Een mooie stevige hout gelagerde Chardonnay met mooie aroma’s van tropisch fruit met vanille, karamel en honing.

spaanse wijngaard johan cruijff wijnproeverij
spaanse wijngaard johan cruijff wijnproeverij

Op naar Italië

De laatste Europa Cup 1 die Cruijff won was in 1973 tegen Juventus. Daarom mocht een Italiaanse wijn ook zeker niet ontbreken bij deze unieke wijnproeverij. Wij kozen voor een Primitivo vanuit Puglia. Tussen de wijnen door waren er verschillende poll vragen op deze manier werd ook de kennis van de werknemers over de carrière van Johan Cruijff getest.

Het laatste fluitsignaal

De Cruijffiaanse wijnproeverij werd afgesloten, waar kan het ook anders, in Spanje. Ditmaal wel in de Rioja met een Tempranillo Crianza. Doordat de wijn 12 maanden in het vat heeft kunnen rijpen en daarna nog 24 maanden in de fles had deze wijn mooie lichte tonen van vanille aangevuld met rijpe fruittonen. Op het etiket van de fles prijkt het woord Lealtanza. Lealtanza is het Spaanse woord voor trouw. Dit sluit dan weer perfect aan bij Cruijff en FC Barcelona.

rioja gepersonaliseerde wijnproeverij
rioja gepersonaliseerde wijnproeverij

Ook een compleet gepersonaliseerde wijnproeverij?

Wilt u ook een compleet gepersonaliseerde wijnproeverij organiseren voor uw medewerkers of zakelijke relaties? Dat kan! Wij doen onze wijnproeverijen zowel online als bij u op locatie. Vraag hier uw offerte aan! 

P.S. Hier leest u wat de zomerwijnen van 2020 zijn! 

Deel dit bericht:

Overige berichten