vegan wijnbox haarlem new vegas viqh

Vegan wijnbox: Wat voor wijnen kunt u verwachten?

Vegan wijnbox: Wat voor wijnen kunt u verwachten?

Zoals u in de titel al heeft kunnen lezen hebben wij nu een vegan wijnbox. Een wijnbox gevuld met wijnen waarbij geen enkel dierlijk product is gebruikt. Maar wijnen zijn toch gemaakt van vergist druivensap? Dat klopt! Als de wijn is uitgegist ziet deze er troebel uit. Dit heeft verder geen invloed op de smaak, maar toch vinden de meeste van ons het prettiger als de wijn helder is. Om de gistrestanten te verwijderen uit de wijnen maken veel wijnmakers gebruik van eiwitten, hierdoor is de wijn niet meer veganistisch.

vegan wijnbox veganistische wijnen viqh aan huis haarlem
vegan wijnbox veganistische wijnen viqh aan huis haarlem

Nieuwe buren

De meeste van jullie weten het waarschijnlijk al, maar sinds kort hebben wij nieuwe buren en niet zomaar nieuwe buren! Het eerste veganistische restaurant van Haarlem: New Vegas. Met als drijfveer “Niet omdat vegan moet, maar omdat vegan kan”. Hoe zij dit doen? Door bekende gerechten te “veganizen” naar plantaardige verrukkelijkheden waarin niemand het aan iets zou ontbreken. Met als doel om de plantaardige keuken toegankelijk en populairder voor iedereen te maken.

Het was van Bas & Dominique een droom om als stel een eigen vegan restaurant in hartje Haarlem te openen. Dat dat gelukt is mag duidelijk zijn, het restaurant is te vinden aan de Koningstraat 5. Op een steenworp afstand van het hart van Haarlem, de Grote Markt. Zelf gaan zij al ruim 4 jaar door het leven als veganist. Een levensstijl die goed bij hen aansluit maar waarbij ze dit niet per se op anderen willen drukken. Wel vinden zij het leuk om anderen te verrassen met de originele gerechten. Het meest genieten ze dan ook van alle positieve reacties die zij krijgen op de verfijnde gerechten.

Beter een goede buur dan een verre vriend!

Onder dit motto zijn VIQH & New Vegas de samenwerking aangegaan. Want het combineren van verfijnde gerechten met wijn, dat is wat ons sommelier’s hart sneller doet slaan. Welke wijnen u dan kunt verwachten? Dat proeft u onder andere in onze eerste vegan wijnbox. Een aantal van deze wijnen zal ik hieronder toelichten.

Afgelopen 18 maart zou New Vegas voor het eerst de deuren openen. Helaas is dit wegens alle omstandigheden anders gelopen. Maar dat betekent niet dat u ze hoeft te missen! Van woensdag tot en met zondag kunt u gewoon thuis genieten van een veganistische maaltijd! Bestellen doet u HIER!

vegan wijnbox gerecht new vegas viqh aan huis
vegan wijnbox gerecht new vegas viqh aan huis

De bewaker van het land

Een van de witte wijnen in deze veganistische wijnbox is de Mancura Chardonnay vanuit Chili. De naam Mancura is een verwijzing naar de Andes Condor. Voor de Chilenen staat deze vogel symbool als de bewaker van het land.

Mancura is zeer trots omdat het als eerste wijnbedrijf in Chili de duurzaamheidscode ‘certified sustainable wine of chile’ heeft weten te behalen. Mancura heeft hiervoor moeten voldoen aan een aantal strenge criteria op het gebied van: wijngaarden, wijnmakerij en de gemeenschap (leveranciers, werknemers, overheid). De certificering is een gevolg van het bedrijfsbeleid om zo duurzaam mogelijk te werken. Het langgerekte Zuid-Amerikaanse Chili is een van de meest ideale wijnlanden ter wereld. Zoals de Chilenen zelf zeggen: “Chili is een plantenkas, waarvan god het dak is vergeten”. Deze uitspraak geeft aan hoe perfect het klimaat in Chili is. De laatste 30 jaar is de Chileense wijnbouw enorm gemoderniseerd. Het ideale wijnbouw klimaat en de modernste wijnmaak technologieën leveren heerlijke fruitige kwaliteitswijnen op die over de hele wereld geliefd zijn. De Mancura Chardonany is een mooie volle wijn met een zachte en frisse smaak van gele appel, ananas, meloen en een hintje vanille.

Rosarubra Montepulciano in de vegan wijnbox

Rosarubra is gelegen in Pietranico, in de provincie Pescara. De wijngaarden liggen op ongeveer 400 meter hoogte en vormen een amfitheater met de opening naar het noordoosten. Hierdoor profiteren de wijngaarden van de temperende invloed van de Adriatische zee. Aan de zuid- en westzijde van het amfitheater worden de wijngaarden begrenst door dichte loofbossen van twee belangrijke nationale parken. Op deze unieke plek concentreert Rosarubra zich op de duurzame productie van superrijpe en supergezonde druiven. Sinds 2003 wordt er volledig volgens de biodynamische methode gewerkt en daarmee is het één van de 46 wijnbedrijven van Italië met een demeter certificering.

Een indrukwekkende volle smaak die vooral te danken is aan de topkwaliteit van de druiven. Rijp zwart fruit domineert gevolgd door wat kruidige accenten van laurier en rozemarijn zachte zuren en rijpe tanninen zorgen voor een fluweel mondgevoel.

veganistische montepulciano vegan wijnbox viqh aan huis
veganistische montepulciano vegan wijnbox viqh aan huis

Wat zit er nog meer in de vegan wijnbox?

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen is de veganistische wijnbouw heel divers en biedt het voor ieder wat wils. Alle wijnen in deze wijnbox zijn uitstekend te combineren met de verfijnde gerechten van New Vegas. Naast een Italiaanse Montepulciano en een Chileense Chardonnay zitten er in deze veganistische wijnbox ook nog een Oostenrijkse Grüner Veltliner en een Spaanse Tempranillo. Benieuwd naar wat de overige twee wijnen zijn die in deze wijnbox? Voor €60,- bestelt u de wijnbox hier en ontdekt u het zelf!

Deel dit bericht:

Overige berichten