moederdag cadeau tips viqh aan huis

3 tips voor een origineel moederdag cadeau

3 tips voor een origineel moederdag cadeau

Aanstaande zondag 10 mei is het moederdag. Heeft u geen idee wat voor moederdag cadeau u moet aanschaffen? Nog steeds is wijn een van de meest gegeven cadeaus voor moederdag. Met wijnregio’s over de hele wereld is er natuurlijk veel mogelijk op dit gebied maar waarom wordt er altijd een fles rode of witte wijn gegeven? In deze blog komen wij met 3 unieke moederdag cadeaus die in het teken staan van wijn.

moederdag cadeau corpinnat cava giftbox torello
moederdag cadeau corpinnat cava giftbox torello

Een sprankelend moederdag cadeau

De eerste moederdagtip die wij voor u hebben is de giftbox van Torelló. Een fles Corpinnat (cava) van hoge kwaliteit met 2 bijpassende glazen. Bij Het wijnhuis Torelló maken ze uitsluitend cava in de kwaliteiten van Reserva & Gran Reserva. Het landgoed is gelegen in de Spaanse Penedès en is al sinds de 16de eeuw in de familie. Penedès ligt op 33km ten zuiden van Barcelona. Als het allemaal weer kan is het ook zeker aan te raden om dit wijnhuis te bezoeken!

Dit wijnhuis legt zichzelf zeer hoge kwaliteitseisen op. Waar een wijn in de D.O. Cava minimaal 15 maanden lie-rijping hoort te hebben doen ze bij Torelló minimaal 24 maanden. Deze zelfopgelegde kwaliteitseisen worden ook al jarenlang gehanteerd door zes andere cava-producenten uit Penedès. Zij hebben de handen ineengeslagen en in de winter van 2019 besloten uit de D.O. Cava te stappen en verder te gaan onder het kwaliteitsmerk Corpinnat.

Corpinnat is de nieuwe term voor mousserende wijn gemaakt volgens de metodo tradicional (mousserende wijn gemaakt op basis van een tweede vergisting op de fles). Om de kwaliteit te waarborgen hebben zij onder andere de volgende regels verbonden aan het maken van goede mousserende wijn: oogsten met de hand en 100% biologisch, inzet voor duurzaamheid en het milieu, 100% wijnbouw en vinificatie op het wijnbedrijf en daarmee grote betrokkenheid bij het productieproces, lange rijping, strenge regelgeving die iedere wijnmaker strikt naleeft, betrokkenheid bij vernieuwing.

Hoe smaakt een Corpinnat?

Deze Corpinnat is een elegant fruitige wijn met een standvastige mousse. Het opvallend zachte, bijna romige mondgevoel gaat gepaard met een heerlijk minerale frisheid in de afdronk. Kortom het perfecte cadeau om uw moeder te laten sprankelen.

Deze giftbox kost €42,50 en is eventueel nog uit te breiden met 100 gram Iberico ham, de kosten voor dit pakket zijn €52,-

corpinnat iberico ham moederdag cadeau viqh aan huis
De Torelló Corpinnat (Cava) giftbox is aan te vullen met 100 gram Iberico ham.

Een wijnreis rond de wereld!

Het klinkt misschien onlogisch en onbetaalbaar om een wijnreis als moederdag cadeau te geven maar wij van VIQH aan Huis maken het mogelijk! Aanstaande zondag 10 mei staat de inmiddels 6e editie van VIQH’s Online wijnproeverij op het programma. Tijdens deze online wijnproeverij neemt het team van wijnbar VIQH u mee langs 6 verschillende wijnen en wijnlanden. Zo nemen wij u onder andere mee langs de wijnen vanuit Nieuw-Zeeland, Oostenrijk en Argentinië.

Hoe werkt een online wijnproeverij?

U meld zich aan via info@viqhaanhuis.nl in deze email vermeld u het aantal personen en of jullie op hetzelfde adres proeven. Wij zullen u via de mail de verdere informatie sturen betreffende het ophalen van de wijnen en de livestream. Eventuele verzending is ook mogelijk. Hiervoor is het alleen wel van belang dat wij uw reservering voor woensdag 14.00 uur binnen hebben.

De kosten voor VIQH’S Online Wijnproeverij: A trip around the world zijn €22,50 per persoon. 

online wijnproeverij viqhaanhuis italiaanse wijnen
Doe met moederdag mee aan onze online wijnproeverij!

Een uitgebreide wijnbox

Onze laatste moederdag tip is om een wijnbox cadeau te doen. In een wijnbox zitten 6 verschillende wijnen van 6 verschillende wijnhuizen. Deze wijnbox wordt geleverd met een uitgebreide wijnbeschrijving en wijnspijs tips. Zo kunt uw moeder verschillende wijnen proeven in haar eigen tempo. Ideaal om cadeau te doen of om stiekem zelf te houden. Wij hebben op dit moment de wijnboxen: VIQH Classics, Zuid-Afrika & Spanje.

Bestel uw wijnbox hier

Liever 6 verschillende wijnen van hetzelfde wijnhuis uit Piemonte proeven?

Ook dat kan! Wij bieden namelijk ook de Bossotti box aan. Deze wijnbox is gevuld met 6 verschillende wijnen van het Familiebedrijf Bossotti vanuit de Italiaanse Piemonte. Zo proeft u 2 verschillende soorten Arneis, een rosé gemaakt van de Nebbiolo. Maar ook het inheemse druivenras Croatina. Benieuwd hoe deze smaken? 

bossotti piemonte wijnbox moederdag cadeau
bossotti piemonte wijnbox moederdag cadeau

Deel dit bericht:

Overige berichten